Sportul care mi-a schimbat viata

317092 266494723383035 100000675292428 879477 1452331749 n Sportul care mi a schimbat viataAcum 5 ani, am inceput un sport care mi-a schimbat viata. Poate unii considera ca acest sport nu e nici macar un sport, ca e doar o activitate in care niste fete dau din asa zisele ,,pampoane’’ care, defapt se numesc pomponi, dar nu e adevarat. Ce facem noi de atata timp se afla la limita dintre sport si arta. Din pacate imaginea majoreteleor din America domina peste majoretele din tara noastra. Noi suntem fete serioase, care invata bine si care pun suflet in ceea ce fac. Dacă faci toate socotelile realizezi că nu e deloc simplu să fii majoretă. Cei care nu practica acest sport, nu au cum sa intelega cata munca si cat efort depun majoretele pentru 3 minute in care esti tu insuti, uiti de toate problemele tale, dai totul pe scena si transmiti publicului energia si buna dispozitie, de care dau dovada majoretele.

Sentimentele traite de o majoreta pe scena sunt de nedescris. Trebuie profitat de aceste momente, deoarece sunt unice si nu se mai intorc o data cu anii petrecuti la fiecare antrenament, spectacol, competitie care sunt unice fiecare in felul lor.Acest sport inseamna foarte mult pentru mine, m-a schimbat atat fizic, cat si psihic.
Si acum imi aduc aminte data de 12 octombrie 2007, cand a venit doamna profesoara Cosmina Tamas, sa ne anunte ca antrenamentele de majorete se vor tine de la ora 16:00. Mi-a suras ideea si am zis sa incerc si eu. Dupa primul antrenament eram foarte entuziasmata de ideea de a fi majoreta si de asemenea m-am atasat destul de tare si de instructorii echipei: Albu Raluca si Borsan Alina. Cu timpul am realizat ca a fi majoreta face parte din viata mea.

Odata ce am crescut si am depasit varsta de cadete am ajuns la junioare. Aici am inteles cu adevarat ce inseamna o echipa. Prima mea aparitie pe scena a fost la un campionat national, in luna mai 2009,in Targoviste. Aici am avut parte de primele emotii, sentimente, lacrimi de fericire si de prima medalie, pentru care am muncit enorm. Si totusi.. dupa 5 ani de munca, am reusit sa fiu campiona europeana. Campionatul european din Zagreb, 2011, mi-a oferit sansa de a ma intoarce acasa cu 3 medalii.Una de bronz castigata la Mace, una de argint castigata la Duo pomponi si una de aur castigata la formatie pomponi senioare. Bucuria, sentimentul… emotia! e de nedescris in momentul in care se anunta ca esti campion, cand se ridica drapelul si se canta imul tarii datorita tie. Diferit, minunat, special.. MAJO este un sport de nedescris.Sper sa treaca cat mai multe fete prin emotiile, sentimentele de bucurie, chiar si de tristete prin care trece o majoreta.

Virgilia Cezara Maria
Echipa Magic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *