Majoretele din Rasnov vor sa arate ca merita 120.000 de euro

 

Majoretele de la Râşnov, campioane naţionale en-titre, au plecat deja spre Bucureşti, unde vor intra vineri în bătălia pentru un loc în finala emisiunii-concurs „Românii au talent”. 935729 10201085348084346 1400447091 n1 300x200 Majoretele din Rasnov vor sa arate ca merita 120.000 de euro Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, îi îndeamnă pe braşoveni să-i susţină pe talentaţii copii şi tineri care, practic, reprezintă judeţul în această competiţie. „Avem nevoie de susţinere dumneavoastră, morală, dar mai ales de voturi, prin SMS la 1276, cu textul RASNOV”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul.

L-au impresionat pe Mihai Petre

Cu evoluţia din preselecţii, fetele şi băieţii ce alcătuiesc echipa de majorete Râşnov au reuşit să-l impresioneze până şi pe durul jurat Mihai Petre, care a recunoscut că nu-i place genul acesta de manifestare: „Este un fel de gimnastică aşa, dar voi sunteţi excepţia, aţi avut elemente de acrobaţie, pe care alţii nu au curajul să le facă”. „Am şi eu o curiozitate: în ce ligă joacă echipa pe care voi o încurajaţi, că ar trebui să fie campioni de prima ligă sau să vă încurajeze ei pe voi”, a spus şi Andi Moisescu, moment în care Pavel Bartoş a strigat din culise: „Liga Campionilor la Râşnov!”. Toţi juraţii au avut numai cuvinte de laudă, care au justificat cele trei „Da”-uri pe care le-au dat râşnovenilor pentru a trece în etapa următoare a sezonului 3 „Românii au talent”, iar Andra şi-a exprimat nerăbdarea de a vedea cu ce exerciţii noi se vor prezenta atunci sportivii care au afişat cu mândrie numele oraşului lor, alături de o inimă, la finalul exerciţiului susţinut pe scenă.

Primarul Râşnovului, fanul nr. 1

„La preselecţii am aşteptat ore în şir. Am intrat pe scenă la 1 noaptea, de aceea evoluţia noastră nu a fost fără cusur. În semifinală, va fi mai bine”, a mărturisit, exigent, Cătălin Nan (foto 1, dreapta), cel care coordonează, alături de soţia sa, Luiza, echipa de majorete Râşnov. Ideea constituirii unei astfel de echipe la Râşnov le-a aparţinut tot soţilor Nan, care au activat câţiva ani în Statele Unite, de unde au revenit cu dorinţa să aducă acest sport şi în România, spune primarul Adrian Veştea. „Ne bucurăm că aceşti copii din Râşnov participă la semifinala concursului «Românii au talent». Avem foarte multe competiţii sportive, diverse, pe lângă cele de iarnă, cele de fotbal şi acum, în iunie, vom găzdui, tot datorită acestor copii, Campionatul Naţional de Majorete. Sunt binevenite astfel de iniţiative, care demonstrează că avem o plajă largă de activităţi sportive şi culturale la Râşnov”, a punctat Adrian Veştea. Râşnovenii nu sunt la primul succes. Deşi s-a înfiinţat abia în 2011, reprezentanta județului Brașov, echipa de majorete Râșnov, a câștigat titlul de campioană națională la secțiunea Cheerleading, la Campionatul Național de Majorete din mai 2012, unde s-au întrecut cu peste 800 de performeri, 43 de echipe din 12 judeţe, şi domină de doi ani Cupa Valahia, atât la juniori, cât şi la seniori. „Am început de la zero, în 2011, cu şase fetiţe care făceau dansuri moderne. Am avut mare noroc cu domnul primar Adrian Veştea, care a fost de la început cel mai mare susţinător şi este şi acum fanul nostru nr. 1. Acum avem trei echipe, de seniori, juniori şi, la rugămintea părinţilor, am înfiinţat şi una de cadeţi – clasele I-IV. La «Românii au talent» vom participa cu o echipă mixtă de 16, seniori şi junori, fete şi băieţi”, a explicat Cătălin Nan. Pentru a atinge performanţa efectuează antrenamente în sala de sport a Şcolii Generale nr. 2, unde directorul unităţii le-a permis să se pregătească, fără a plăti chirie. Pentru a putea participa la concursuri şi pentru a avea echipament, dar şi alte lucruri necesare, echipa a beneficiat de sprijinul primarului oraşului Râşnov, Adrian Veştea. Echipele de majorete sunt invitate la diverse evenimente culturale şi sportive din ţară, în afara competiţiilor.

Visul lor: o sală performantă

„Lucrăm foarte mult, ne întâlnim de trei ori pe săptămână, câte două ore cel puţin, şi ne pregătim din greu pentru fiecare concurs la care luăm parte. A fost mai greu la început, pentru că mai ales părinţii nu au înţeles ceea ce facem, nu au înţeles că este mai multă gimnastică, mai mult efort decât se vede. Acum, după ce ne vor vedea evoluând, cred că mai mulţi părinţi îşi vor trimite copiii spre acest sport”, spune Luiza Nan. Dintre cele patru secţiuni – majorete tradiţionale cu pompoane, cu baton, Cheerleading şi majorete hobby, Cheerleading este una din cele mai grele. „Implică foarte multe acrobaţii, foarte multă gimnastică, aruncări, piramide, coregrafie, şi de aceea pregătirile sunt mult, mult mai intense. Pe lângă dansurile sincron, copiii trebuie să dea dovadă de echilibru şi mobilitate”, a adăugat Cătălin Viorel Nan.

Întrebaţi ce vor face cu banii, dacă vor câştiga, copiii au râs, iar instructorii lor au fost cei care au răspuns: „Visul nostru este să avem o sală performantă din toate punctele de vedere”.

Untitled 2 copy2 300x111 Majoretele din Rasnov vor sa arate ca merita 120.000 de euro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *