Majoretele au personalitate! (Partea 1)

 

711864744 copy3 Majoretele au personalitate! (Partea 1)Acest articol identifica 6 tipuri de personalitate care se gasesc intr-o echipa de majorete. Articolul este bazat pe un studiu facut in Statele Unite ale Americii, avand ca sursa de informatii antrenorii de majorete. Fiecare tip de personalitate este descris si, de asemenea, sunt date si cateva sugestii cu privire la felul in care trebuie sa lucrezi cu fiecare.

Majoreta Diva
Acesta este majoreta a carei prezenta o simti din momentul in care intra in sala de sport. Diva nu se teme sa impartaseasca, sa fure sau sa domine centrul atentiei si va face orice sa inlature majoretele ce ii stau in cale pentru a obtine un loc in centrul formatiei, indiferent de calitatea de executare a miscarilor si de competentele sale. Diva poate da cu usurinta vina pe colegele sale atunci cand au intampinat probleme la un element din coregrafie, deoarece aceasta se bucura de increderea antrenorului.

Cum sa o tratati: Initiati un proiect impreuna cu echipa dumneavoastra de majorete prin care sa ajutati persoanele cu handicap sau cu nevoi speciale. In acest fel, o parte din energia ce este folosita pentru propria persoana va fi redirectionata unei persoane care are nevoie de ajutor si care, totodata, nu va sti niciodata cum e sa fii in centrul atentiei.

Majoreta Lider
Intr-o sectiune transfersala a populatiei la orice grup de varsta, gasim persoane carora le place sa fie in conducere, sa fie condusi, sa domine sau sa fie dominati. Conducatorul devine puternic prin intimidarea celor din jurul lui, avand astfel permisiunea sa controleze dinamica grupului. Mentalitatea de turma este transformata in mentalitatea de tip banda, sub conducerea unei singure persoane cu vointa puternica.

Cum sa o tratati: Foloseste puterea acestui lider innascut pentru binele mai mare, subliniind in acelasi timp responsabilitatea morala si etica.
Majoreta Lenesa

Acest membru al echipei il face pe antrenor sa se intrebe „De ce se afla aceasta fata aici?”. Aceasta majoreta ar putea fi cel care intarzie intotdeauna la antrenament, are nevoie de o copie suplimentare la informatiile pe care antrenorii vor sa le transmita parintilor, triseaza si alearga mai putin ture, are intotdeauna o scuza sau indispozitie, dar se vindeca miraculos atunci cand este vorba de jocuri.
Cum o tratati: Care este tratamentul pentru aceasta fata? Recompensele ar putea fi luate in considerare, dar daca acestea nu au niciun efect, incercati sa o responsabilizati dandu-i posibilitatea de a lucra cu majoretele noi venite in echipa.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *