Definirea obiectivelor

Cum definesti obiectivele? Stii ce iti doresti cu adevarat? Multe persoane nu pot sa raspunde la aceste intrebari, dar incercand sa gasesti un raspuns pentru ele, te va ajuta sa ajungi acolo unde iti doresti sa ajungi. cheerleader homework Definirea obiectivelor Acest articol iti va da cateva sfaturi care sa te ajute sa iti definesti obiectivele. Pentru inceput, iti poti lua un jurnal nou in care sa iti scrii aceste obiective pentru ca vei observa ca acestea se vor schimba cu trecerea timpului si ar fi bine sa tii o astfel de evidenta.

1. Incepe sa scrii!

Fa o lista cu toate lucrurile pe care ti le doresti. Iti doresti sa poti in sfarsit sa faci exercitiile acrobatice sau castigi anul acesta primul loc la campionat? Scrie in lista tot ce iti trece prin minte. Pentru unele persoane partea aceasta este cea mai dificila, dar este usor sa afli ceea ce iti doresti pentru ca deja stii ceea ce nu iti doresti pentru tine. Doar gandeste-te la lucrurile pe care nu ti le doresti si scrie in lista opusul lor. Ca exemplu, daca spui: “Nu imi doresc sa ajung rezerva la echipa competitionala”, obiectivul tau ar trebui sa fie: “Vreau sa fiu atat de buna incat sa ajung in echipa competitionala”.

2. Organizeaza-ti obiectivele

Ataseaza fiecarui obiectiv o data exacta la care sa te raportezi tot timpul. Incadreaza obiectivele propuse in urmatoarele categorii:

-          Pana intr-un an

-          In urmatorii 3 ani

-          In urmatorii 5 ani

-          In urmatorii 10 ani

 3. Alcatuieste un top!

Din fiecare categorie alege 3 obiective care sunt cele mai importante si semnificative pentru tine.

4. Adauga detalii.

Descrie in detaliu fiecare obiectiv din topul pe care ti l-ai alcatuit. Retine ca cu cat intri mai in detaliu, cu atat e mai bine.

Exemplu: “Vreau o medalie la campionat.” Iti doresti orice fel de medalie? De bronz, argint sau aur? La ce categorie competitionala? Cheerleading, majorete traditionale sau baton?

5. De ce iti doresti sa iti atingi obiectivele?

Acum descrie pentru primul si cel mai important obiectiv din fiecare categorie doua lucruri:

-          De ce iti doresti sa iti atingi acest obiectiv si cum te vei simti daca il realizezi?

-          Cum te vei simti daca nu il vei realiza?

Acum ca ai reusit sa iti stabilesti obiectivele si sa ti le prioritizezi, este timpul sa incepi sa muncesti pentru a le transforma in realitate. Urmatorul articol  iti va arata cum sa iti pui in aplicare o strategie care sa te ajute in drumul tau spre realizarea obiectivelor.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *