Cosmarurile unei majorete

In acest articol vei gasi o lista cu cele mai frecvente intamplari sau scenarii de cosmare cu care se identifica Untitled 1 copy Cosmarurile unei majorete fiecare echipa de majorete la un moment dat. Nu lasa acest articol sa te sperie, dar daca treci prin cariera ta de majorete fara sa fi intampinat aceste probleme, te poti considera una dintre cele mai norocoase majorete.

Cineva renunta cu o saptamana inainte de competitie

Coregrafia perfecta ce a fost conceputa de catre instructorul vostru talentat tocmai a fost compormisa de care una dintre colegele tale. Simti ca toata munca ta de pana atunci a fost in zadar, dar trebuie sa iti pastrezi calmul. Instructorul tau este in masura sa schimbe coregrafia astfel incat aceasta modificare sa fie usor retinuta de catre intreaga echipa. In acesta etapa, intructorul nu trebuie sub nici o forma sa modifice pasii deja invatati, deoarece va crea o stare de confuzie.

Doar cateva majorete isi fac aparitia in ziua meciului

Din pacate nu poti forta majoretele sa isi faca aparitia la fiecare reprezentatie. Iar instructorul nu trebuie sa le mustreze pe cele care sunt prezente din cauza colegelor lor mai putin serioase. Imaginatia si experienta instructorului sunt importante in aceasta situatie. E indicat sa se foloseasca formatii simple, cu treceri usoare si clare, lasand elementele surpriza pentru datile in care echipa este completa.

Te loveste o minge in fata

Acest lucru se intampla celor mai bune dintre noi. Multe majorete sunt tinute minte dupa un astfel de incident (vezi video-ul de mai jos). Incearca sa treci peste aceasta etapa folosindu-te de umor.

Antrenamentele nu mai sunt amuzante

Instructorul pune prea mare presiune pe echipa inainte de un eveniment special cum sunt competitiile sau un spectacol important.  Toata lumea are nervii intinsi la maxim. Nimeni nu mai vede importanta de a merge la atat de multe antrenamente, majoretele incep sa lipseasca, iar o majoreta din echipa s-a accidentat. In prima faza, instructorul trebuie sa analizeze unde a gresit. Atunci cand instructorul le cele majoretelor sa investeasca atat de mult din timpul lor, trebuie sa se asigure ca acest timp este folosit intr-un mod eficient. Este indicat ca instructorul sa ajunga inaintea majoretelor sa aranjeze sala si echipamentele ce vor fi folosite la acel antrenament. De asemenea acesta trebuie sa isi stabileasca un plan in detaliu, si nu in ultimul rand, instructorul trebuie sa isi arate recunostinta fata de majorete pentru efortul depus de catre acestea prin cuvinte frumoase si de incurajare.

Costumele nu ajung la timp pentru campionat

Aceste lucru se poate intampla oricarei echipe care isi pune increderea intr-un furnizor neserios. Cea mai buna solutie este sa folosesti costumele vechi, daca aveti unele, sau sa apelati la o alta echipa cu care sunteti in relatii bune si care va pot imprumuta costumele lor mai vechi.

Veriga slaba

Instructorul nu are numarul necesar de majorete si trebuie sa introduca in formatie o majoreta care ar putea trage in jos echipa. Fie nu poate sa danseze, fie nu tine ritmul, nu zambeste sau e mai tacuta decat un soricel, instructorul trebuie sa faca tot posibilul sa o integreze in echipa, si asta pentru binele tuturor.

Nu toate echipele au majorete care sa fie foarte bune dansatoare. Daca instructorul decide sa nu faca preselectii pentru echipa, majoretele mai putin talentate nu trebuie sa fie date afara deoarece echipa va primi o reputatie proasta. Instructorul stie sa gaseasca un loc potrivit in formatie pentru fiecare in parte, in functie de abilitatile fiecareia. Miscarile complexe pot fi insusite prin mult antrenament si cu siguranta acea majoreta va fi motivata sa ajunga la acelasi nivel cu celelalte colege de echipa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *