Ce inseamna sa fi capitanul echipei de majorete?

SI NFL 2011 Ravens1 215x300 Ce inseamna sa fi capitanul echipei de majorete?Rolurile de capitan si co-capitan sunt adesea cele mai ravnite dintr-o echipa. Si este important ca aceste functii sa nu fie ocupate din cauza ca anumite fete sunt populare, ci mai degraba pentru capacitate lor de a indeplini responsabilitatile si obligatiile de a fi un capitan de majorete sau co-capitan. Desi functia de capitan poate varia de la o echipa la alta exista unele trasaturi si aptitudini care se regasesc in mod normal atunci cand se selecteaza capitanul.

Care sunt responsabilitatile si obligatiile unui capitan sau co-capitan al unei echipe de majorete? Ai competentele necesare pentru a fi capitanul echipei tale? Hai sa vedem…

Competentele si trasaturile unui capitan sau co-capitan de Majorete

Bune abilitati de comunicare – Aceste abilitati sunt foarte importante deoarece ar trebui nu numai sa vorbeasca clar, dar, de asemenea, sa fie un bun ascultator.

Responsabilitatea si maturitatea – Ar trebui sa fie o persoana de incredere, punctuala si matura din punct de vedere emotional.

Un bun model – Comportamentul unui capitan/co-capitan se reflecta nu numai in imaginea echipei din care face parte, ci si in intreaga imagine a majoretelor. Aceasta majoreta trebuie sa fie intotdeauna un bun exempluprin ceea ce spune si prin modul in care actioneaza.

Echitabil si imparţial – Ar trebui sa poata separa prieteniile de responsabilitati. Deciziile capitanului/co-capitanului nu trebuie sa se bazeze pe favoritism si ar trebui sa ia decizii intotdeauna spre binele intregi echipe si sa nu favorizeze grupuri si persoane din echipa.

Prietenos si sa ajute – Capitanul/Co-capitanul ar trebui sa fie intotdeauna dispus sa sara in ajutorul majoretelor atunci cand acestea intampina anumite dificultati (coregrafia, integrarea in echipa).

Abordabil – Echipa ar trebui sa se simta confortabila sa discute anumite situatii si probleme cu capitanul/co-capitanul.

Sa poata delega, fara a fi Bossy – Este important cum un capitan/co-capitan spune echipei sa indeplineasca anumite sarcini. Cu respect si tact poti obtine mult mai mult decat te-ai astepta.

Responsabilitatile si indatoririile unui capitan/co-capitan de majorete

Inceputul antrenamentului – Verifica bunastarea echipei si pregateste majoretele pentru efortul fizic.

Anuntarea – Le reaminteste majortelor si se asigura ca toata lumea stie de evenimentele viitoare la care vor participa.

Publicitate – Capitanul/Co-capitanular trebui sa actioneze ca ambasador al echipei din care face parte in fata altor echipe de majorete. Deasemenea, poate fi de ajutor in procesul de recrutare si la mentinerea bunei dinspozitii in echipa.

Ajutor in rezolvarea conflictelor – Acesta este locul unde capitanul/co-capitanul isi arata corectitudinea si impartialitatea.

Discuta despre rolul capitanului/co-capitanului si indatoririile fata de instructorul de majorete – Ar trebui sa fie clar de la bun inceput care sunt responsabilitatile si ce asteptari are lumea de la un capitan/co-capitan.

Fiecare echipa si instructor este diferit, asa ca cel mai bine este sa fie facuta aceasta precizare in mod clar de la inceput.

Fie capabil sa comunice cu instructorul de majorete – Capitanul/Co-capitanul ar putea fi, uneori, rugat sa fie intermediar intre instructor si majorete. In acest sens, capitanul/co-capitanul ar trebui sa realizeze acest lucru si sa nu ezite sa faca ceea ce este corect pentru intreaga echipa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *